OPLEIDINGEN

Fysim BV wenst daar waar mogelijk educatief naar buiten te komen.

Dit kan door middel van cursussen, trainingen, workshops, informatieve momenten, inspiratie sessies, …, zoals je merkt steeds met een pragmatische kant, met voldoende didactisch materiaal en/of reële voorbeelden die één op één uit de praktijk komen.

Hierbij hanteren we een open communicatie model waarbij een rode draad trachten aan te houden van de te brengen materie.

Onderwerpen:

Ruimtelijk inzicht en technisch tekenen

Tolerantie en passingen

Mechanica

Sterkteleer

Elektriciteit

Electronica

Vermogen electronica

Mechatronica

Pneumatica

Hydraulica

Eenvoudige PLC systemen

Eisen pakket in functie van een nieuw product

Productie technieken

Extrusie: Aluminium profielen

Injectie: Kunststoffen onderdelen of behuizingen

Gieten: aluminium, staal, brons, …

3D printen: Kunststoffen onderdelen

Lasersnijden

Laserlassen

Conventionele bewerkingen

Oppervlakte behandeling of nabehandeling

________

Samenwerking met andere bedrijven, dienstverleners, consultants, opleidingscentra, regulier onderwijs wordt zeker aangemoedigd.

Dit met het oog op bovenstaande onderwerpen, alsook aangrenzende zoals:

3D ontwerpen met behulp van freeware ontwerp programma’s zoals Onshape (PTC), e.a.

Farmbot, bestaande uit een Gantry systeem met toebehoren, zodanig kan men alle facetten van moderne tuinbouw uitvoeren vanop zijn computerscherm. Insteek om hier een vaste opstelling te plaatsen op ons gekend adres, toegankelijk voor elkeen.

Cobot en robot systemen. Als we het las proces als voorbeeld nemen dan is bij robot lassen nog steeds meer mogelijk dan vanzelfsprekend met de cobot lassen. Bij robot wordt bijvoorbeeld het traject bijgesteld om een zo goed mogelijk eindresultaat te verkrijgen, terwijl bij de cobot deze gewoon zijn opgelegd traject volgt. Vandaar dat cobot lassen meestal wordt toegepast in kleinere samenstellingen qua afmetingen en reeksgrootte. Cobots worden verder toegepast in assemblage, in een zelfde werkomgeving als hun menselijke collega, bijgevolg zijn deze voorzien van sensoren om mogelijke ruimtelijke conflicten te voorkomen. Veiligheidsafwegingen dienen steeds getoetst te worden, vermits er mogelijk conflicten kunnen ontstaan, niet vanuit de keuze tussen cobot of robot, maar vanuit de toepassing, zoals lassen of laser, waarbij deze steeds in een beveiligd compartiment dienen uitgevoerd te worden ten gevolge van de mogelijke UV straling of laserlicht en -straal.

Rijschool voor G rijbewijs, met het oog op het besturen van een tuinbouw of landbouw tractor.

AGV, voluit Automatisch Geleide Voertuigen, industrieel gebruikt. Deze worden ook in de land-en tuinbouw gebruikt om tractors eenzelfde traject te laten volgen, of een optimale veldbezetting te verkrijgen zonder overlappingen in het traject. Dit met zelfsturende modules die 4G signalen en RTK signaal gebruiken om precies te werken, dit met een foutmarge van maximaal 2,5 cm, rekening houdend met de mogelijke kantelhoek van de tractor. Deze toepassing vereist nog steeds een chauffeur in de cabine achter het stuurwiel, dit naar aansprakelijkheid toe, alsook het starten en stoppen van de tractor.

Semi-autonome voertuigen, voertuigen voorzien van hulpmiddelen.

Autonome voertuigen, vandaag al ingezet, maar meestal op afzonderlijke bedding of voorbehouden rijvak, meestal tegen een lagere snelheid, en met nog steeds een chauffeur aan boord.