Conversie E-mobility

Ombouwen van uw wagen of landbouwvoertuig naar elektrische aandrijving.

Personenwagens: Afhankelijk van de constructeur zijn goedkeuring en mogelijk samenwerkingsakkoord zijn er diverse mogelijkheden, te bewandelen paden. Zo zou een mogelijke keuring in het buitenland u (indicatief) 2000,00€ kosten. Ombouw kostprijzen kunnen variëren van 15 tot 60.000,00€, indicatieve prijsopgave. Project ombouw zelf wordt uitgevoerd bij een bevriend erkend bedrijf in de nabijheid.

Dit kan op maat gemaakt worden of als kit ingebouwd worden. In beide scenarios worden er enkel componenten gebruikt van premium toeleveranciers met veel ervaring.

Motivering: Europa heeft als doelstelling om tussen 2021 en 2025 een vermindering van de CO2-emissies te bekomen van 20% voor personenwagens, 15% voor bestelwagens en bedrijfsvoertuigen (18/05/2022). Vanaf 2030 kunnen voertuigen met meer dan 123 gr CO²/km niet meer op de markt komen. Verder wordt de doelstelling om de verkoop van nieuwe thermisch auto’s (verbrandingsmotoren) te verbieden tegen 2035 steeds concreter, bron Gocar.be, David Leclercq. Vandaag de dag vertaald zich dit al in Lage Emissie Zones, meestal grootstedelijk gebied waar de milieu onvriendelijke oudere auto’s geweerd worden.

Tuinbouw tractor: Een Nederlands bedrijf heeft een Fendt omgebouwd naar elektrisch. Hierbij was het ombouwbedrag om en bij de 250.000,00€ , exclusief de tractor zelf, zo’n 125.000,00€. Tezamen gaf dit 375.000,00€ voor een volwaardige electrische tractor (Fendt Vario, zie gerust naar e-Fendt). Nadeel is onder andere de garantievoorwaarden, en het one-off risico, er is er maar één tot nu toe gemaakt. Service nadien kan ook een probleem zijn, vermits onderdelen op maat zijn geproduceerd. De eindklant was hierbij een harde voorstander van elektrisch rijden in de Nederlandse grootsteden. Verder zijn er al diverse constructeurs hun elektrische tractoren aan het lanceren op de markt.

Steeds bereid om uw mogelijke vraagstelling te bekijken.

[CP_CALCULATED_FIELDS id=”13″]