Fysim biedt complete ontwerpoplossingen van A tot Z, van het eerste idee of concept tot een volledig gedocumenteerd en maakbaar product of uitvoerbaar project. Onze diensten omvatten solution engineering, industrial design en productontwikkeling, alsook een luik opleidingen of workshops.
Met een solide ervaringsbasis staan we klaar om u te helpen bij elke stap van het proces. Indien nodig hebben we ook een back office voor detail engineering om elk aspect tot in de puntjes te verzorgen.
Vertrouw op ons team van experts om uw visie om te zetten in werkelijkheid en uw project tot een succes te maken.

 

Diensten

Diensten

Fysim is jouw betrouwbare partner voor technisch tekenen, onderzoek en ontwikkeling, industrieel ontwerp, productontwikkeling, re-engineering en parametrisch ontwerp. We staan klaar om met al onze ervaring en expertise u als klant te ontzorgen en jouw ideeën werkelijkheid te maken.

 

Met technisch tekenen brengen we jouw concepten tot leven met nauwkeurige en gedetailleerde illustraties. Onze onderzoek en ontwikkeling diensten zorgen voor innovatieve oplossingen die je voorop laten lopen in de markt. Ons industrieel ontwerp team creëert esthetische en functionele producten die naadloos aansluiten bij jouw visie. Voor productontwikkeling nemen we je mee door het hele proces, van idee tot productie. Bij re-engineering projecten optimaliseren we bestaande ontwerpen voor verbeterde prestaties en kostenbesparingen, waar nodig met integratie van nieuwe technologieën. Tot slot biedt ons parametrisch ontwerp expertise in geavanceerde modellering en aanpasbare ontwerpen. Samen realiseren we impact, met jouw toekomstige successen in de technische wereld!

overzicht

technisch tekenen

Fysim levert u een uitgebreide technische productdocumentatie aan voor uw project. Ons team maakt gebruik van het geavanceerde ontwerppakket Creo, waarmee we alle benodigde bestanden kunnen leveren om uw productieproces efficiënt aan te sturen.

Onze documentatie is conform alle relevante normen, standaarden en voorschriften, evenals zijn deze vermeld op de gedetailleerde stuk- en samenstellingstekeningen. Bovendien kunnen we specifieke opmaak leveren op basis van uw behoeften, zoals snijplannen, lassamenstellingen, laktekeningen, montageplannen en nomenclatuur. Waar nodig en indien gewenst maken we tekening formaten aan met uw titelhoek opmaak, om zo uw huisstijl te volgen.

Vertrouw op onze expertise in CAD en CAM, waarbij we gebruik maken van geavanceerde computertechnologieën om uw project tot in de kleinste details te beheren en te optimaliseren.

Met onze volledige technische productdocumentatie heeft u alle informatie die u nodig heeft om uw project succesvol te realiseren. We staan klaar om u te ondersteunen en ontzorgen op elke stap van het proces.

Onderzoek en ontwikkeling

Bij het ontwerpen van nieuwe producten of projecten streeft Fysim altijd naar innovatie. In de automotive-industrie is het essentieel om lichte, maar toch sterke constructies te realiseren. Het definiëren van het juiste materiaal en het bepalen van het productieproces zijn van toenemend belang, vooral bij elektrische voertuigen. Gewichtsbesparing resulteert namelijk in een groter rijbereik, aangezien een grotere en zwaardere batterij kan worden gebruikt.

Onze aanpak is gericht op het vinden van creatieve en vooruitstrevende oplossingen om zo efficiënt mogelijk te produceren. Zo kunnen we tegemoetkomen aan de eisen van moderne mobiliteit en duurzaamheid. Met ons team van experts staan we klaar om uw ideeën om te zetten in innovatieve en toekomstbestendige realisaties.

Industrieel ontwerp

Wij zijn enthousiast om samen met jou nieuwe producten of toekomstige systemen te ontwikkelen. Bij het creëren van jouw innovatieve product houden we rekening met alle technologische, menselijke en zakelijke aspecten van het ontwerp en de engineering.

Onze aanpak omvat belangrijke concepten zoals DFX (Design for Excellence), DFM (Design for Manufacturing), DFS (Design for Service), DFA (Design for Assembly) en ERP (Enterprise Resource Planning). Door deze concepten te integreren in het ontwikkelingsproces streven we naar efficiëntie, kwaliteit en succesvolle implementatie.

Met ons ervaren team van experts staan we klaar om jouw ideeën te verwezenlijken en een product te ontwikkelen dat niet alleen innovatief is, maar ook naadloos aansluit op de behoeften van de markt en jouw bedrijf. Samen bouwen we aan een succesvolle toekomst.

Productontwikkeling

Bij het ontwikkelen van nieuwe producten hanteert Fysim een creatieve aanpak, waarbij we gebruik maken van technologische, economische en wiskundige wetenschap. Indien gewenst voegen we een artistieke flair toe waar mogelijk.

We bieden ook ondersteuning op het 'next level' met Industriële Productontwikkeling, waarbij we producten ontwerpen die op grote schaal in massa- of serieproductie worden vervaardigd. Dit omvat zowel kleine als grote series, evenals unieke producten of projecten. Hierbij zijn we ons altijd bewust van onze impact, met speciale aandacht voor kwaliteit, logistiek, technologie en kosten (QLTC).

Vertrouwde termen die we hanteren zijn ERP (Enterprise Resource Planning), MBD (Model-Based Definition), IoT (Internet of Things), PLM (Product Lifecycle Management) en CAE (Computer-Aided Engineering). Met deze gevestigde werkwijze staan we klaar om jouw ideeën om te zetten in hoogwaardige en succesvolle producten die de wereld zullen verrijken.

Re-engineering

Bij reverse engineering nemen we een bestaand product of component grondig onder de loep om de werking, functie, ontwerp intentie en architectuur te begrijpen. We maken nauwkeurige metingen of gebruiken een 3D-scanner om alle gegevens te verzamelen, die vervolgens worden geïmplementeerd in ons ontwerppakket Creo. Met deze waardevolle data gaan we aan de slag en ontwerpen we een nieuw product of systeem, waarbij we rekening houden met de besproken informatie en de gewenste aanvullingen of wijzigingen.

Fysim zet zich in voor het creëren van innovatieve en hoogwaardige ontwerpen. Met reverse engineering kunnen we niet alleen bestaande producten verbeteren, maar ook nieuwe producten ontwikkelen die naadloos aansluiten op de behoeften van de markt en jouw specifieke doelstellingen. Vertrouw op onze expertise om jouw ideeën om te zetten in succesvolle realisaties.

Parametrisch ontwerp

Bij al onze ontwerpen maken we gebruik van Creo Design, een krachtig parametrisch hulpmiddel. Hierdoor kunnen we vlot afgeleide modellen ontwikkelen zodra het 'moedermodel' is aangemaakt. Een eenvoudig voorbeeld hiervan is een voertuig met verschillende breedtes of lengtes, of een metalen kast in diverse afmetingen. De 3D-modellen kunnen moeiteloos worden aangepast en het bijbehorende 2D-pakket (TPD) kan snel worden gegenereerd.

Met Creo Design kunnen we efficiënt en flexibel werken, waardoor we snel verschillende varianten en aanpassingen kunnen maken. Dit stelt ons in staat om nauwkeurige en geoptimaliseerde ontwerpen te creëren die perfect aansluiten op de behoeften van onze klanten. Vertrouw op ons vakmanschap en onze geavanceerde technologie om jouw projecten naar een hoger niveau te tillen.

Augmented reality

Via de toepassing 'augmented reality' Vuforia Vantage, een Creo extensie (PTC), kunnen we jouw product weergeven in een reële omgeving, dit via uw tablet of smartphone.