Fysim biedt complete ontwerpoplossingen van A tot Z, van het eerste idee of concept tot een volledig gedocumenteerd en maakbaar product of uitvoerbaar project. Onze diensten omvatten solution engineering, industrial design en productontwikkeling, alsook een luik opleidingen of workshops.
Met een solide ervaringsbasis staan we klaar om u te helpen bij elke stap van het proces. Indien nodig hebben we ook een back office voor detail engineering om elk aspect tot in de puntjes te verzorgen.
Vertrouw op ons team van experts om uw visie om te zetten in werkelijkheid en uw project tot een succes te maken.

 

Opleidingen

STEM-farm, zei u?

Welkom bij onze techniekopleidingen van onze STEM-farm! Ons doel is om jongeren enthousiast te maken voor techniek en hen vertrouwd te maken met verschillende toepassingen. Daarnaast streven we naar de professionalisering van werknemers, levenslang leren en het opbouwen van doorgedreven kennis over alle gangbare ontwerp- en productiemethoden.

Onze topics zijn allemaal STEM-gerelateerd, wat staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Kortom, bij ons krijg je een brede kennis van toegepaste wetenschap, technologie, engineering en berekeningen.

Of je nu op zoek bent naar een creatieve uitlaatklep, een technische carrière nastreeft of gewoon je technische vaardigheden wilt aanscherpen, onze opleidingen zijn er voor jou! Kom en ontdek de fascinerende wereld van techniek bij ons. Samen zullen we jouw technische vaardigheden naar een hoger niveau tillen!

onderwerpen STEM-farm

mechanica

Een technische opleiding in mechanica opent de deur naar een boeiende wereld waarin je de principes van beweging en krachten leert begrijpen. Mechanica is een essentieel vakgebied in de technologie en engineering en vormt de basis voor veel moderne toepassingen.

 

Tijdens deze opleiding bestudeer je hoe objecten bewegen en reageren op krachten, en leer je de wetten van Newton en andere belangrijke concepten die ons begrip van beweging verklaren. Daarnaast krijg je inzicht in mechanische systemen, zoals machines, motoren en mechanismen.

 

Het praktische aspect van de opleiding omvat vaak hands-on ervaring met het ontwerpen en bouwen van mechanische constructies. Hierbij maak je gebruik van geavanceerde software (PTC-producten) en hulpmiddelen om modellen te simuleren en te analyseren.

 

Of je nu geïnteresseerd bent in het ontwikkelen van innovatieve machines, het verbeteren van duurzame energietechnologieën of het ontwerpen van geavanceerde voertuigen, een technische opleiding in mechanica legt de basis voor een boeiende carrière waarin je de fysieke wereld om ons heen kunt beïnvloeden en verbeteren.

ruimtelijk inzicht

Ruimtelijk inzicht is een essentieel aspect van veel technische opleidingen en speelt een cruciale rol in verschillende vakgebieden. Deze vaardigheid stelt studenten in staat om complexe ontwerpen en structuren te begrijpen en te visualiseren, wat van onschatbare waarde is bij het oplossen van technische vraagstukken.

 

Tijdens een technische opleiding leren studenten hoe ze driedimensionale objecten kunnen analyseren en interpreteren, plattegronden en technische tekeningen kunnen lezen, en ruimtelijke relaties kunnen herkennen. Daarnaast ontwikkelen ze vaardigheden om met geavanceerde software en hulpmiddelen te werken, die gebruikt worden om ontwerpen te maken en te simuleren.

 

Of je nu geïnteresseerd bent in architectuur, engineering, industriële vormgeving of een andere technische discipline, ruimtelijk inzicht zal je helpen om innovatieve oplossingen te bedenken en succesvol te zijn in je carrière. Door deze vaardigheid te ontwikkelen, zullen technische uitdagingen geen obstakel meer vormen, maar juist kansen bieden om te excelleren in de fascinerende wereld van technologie en ontwerp.

sterkteleer

Een technische opleiding in sterkteleer opent de deur naar de fascinerende wereld van hoe materialen reageren op belastingen en krachten. Deze opleiding richt zich op het begrijpen van de mechanische eigenschappen van constructies en hun onderdelen, speciale aandacht gaat hierbij naar hoe we ze veilig en duurzaam kunnen ontwerpen.

 

Tijdens de opleiding leren we over de krachten die op materialen inwerken en hoe deze krachten vervormingen en spanningen veroorzaken. We bestuderen verschillende constructiematerialen en ontdekken hoe ze de juiste materialen kunnen kiezen voor specifieke toepassingen.

 

Met behulp van geavanceerde software en simulatietechnieken kunnen we de sterkte van constructies analyseren en problemen voorspellen, waardoor we solide en betrouwbare ontwerpen kunnen creëren.

 

Sterkteleer is van vitaal belang in diverse technische disciplines, zoals civiele techniek, werktuigbouwkunde en materiaalkunde. Het stelt toekomstige ingenieurs in staat om innovatieve constructies te bedenken en te bouwen die bestand zijn tegen de uitdagingen van de moderne wereld.

technisch tekenen

Een technische opleiding in technisch tekenen biedt een waardevolle basis voor iedereen die geïnteresseerd is in het begrijpen en communiceren van technische concepten via gedetailleerde illustraties. Technisch tekenen is de taal van techniekers, architecten en ontwerpers en speelt een cruciale rol in diverse industrieën.

 

Tijdens de opleiding leren studenten hoe ze met behulp van computerprogramma's en traditionele tekentechnieken nauwkeurige technische tekeningen kunnen maken. Ze ontwikkelen vaardigheden om complexe structuren, machines en producten helder en overzichtelijk weer te geven, inclusief alle relevante afmetingen en specificaties.

 

Daarnaast omvat de opleiding vaak modules over normen en standaarden voor technische tekeningen, zodat we leren tekeningen te interpreteren volgens de geldende industriepraktijken.

 

Met een technische opleiding in technisch tekenen ben je klaar om een belangrijke rol te spelen in het vertalen van ideeën naar tastbare realiteit. Of het nu gaat om het ontwerpen van een nieuw product, het plannen van een bouwproject of het creëren van technische documentatie, jouw vaardigheden als technisch tekenaar zullen zeer gewild zijn in de technische wereld.

vorm- en plaatstoleranties

Een technische opleiding over vorm- en plaatstoleranties is van groot belang voor iedereen die betrokken is bij precisie-engineering en productieprocessen. Deze opleiding biedt een diepgaand begrip van hoe we nauwkeurigheid kunnen waarborgen bij het vervaardigen van complexe onderdelen en producten.

 

Tijdens de opleiding leren we hoe we de toleranties op maatvoering kunnen beheersen, zodat elk onderdeel perfect past en goed functioneert binnen een systeem. We bestuderen verschillende technieken en tools om de kwaliteit en prestaties van producten te verbeteren.

 

Daarnaast omvat de opleiding het interpreteren van technische tekeningen en specificaties, waarbij studenten leren hoe ze toleranties correct kunnen toepassen om de gewenste functionaliteit te bereiken zonder onnodige kosten.

 

Met een technische opleiding in vorm- en plaatstoleranties sta je aan de frontlinie van nauwkeurige productie. Of het nu gaat om luchtvaart, automotive, medische apparatuur of andere industrieën, jouw expertise in het beheersen van toleranties zal bijdragen aan de ontwikkeling van hoogwaardige en betrouwbare producten die de wereld vormgeven en verbeteren.

opleiding-4