Fysim biedt complete ontwerpoplossingen van A tot Z, van het eerste idee of concept tot een volledig gedocumenteerd en maakbaar product of uitvoerbaar project. Onze diensten omvatten solution engineering, industrial design en productontwikkeling, alsook een luik opleidingen of workshops.
Met een solide ervaringsbasis staan we klaar om u te helpen bij elke stap van het proces. Indien nodig hebben we ook een back office voor detail engineering om elk aspect tot in de puntjes te verzorgen.
Vertrouw op ons team van experts om uw visie om te zetten in werkelijkheid en uw project tot een succes te maken.

Categorie
automobiel
Over dit project

In opdracht van Provan te Genk, met als toenmalige opdrachtgever Q-tec engineering, hebben we gewerkt aan een motorfiets conversieproject. De conversie omvat Harley Davidson conversie modules, dit voor zowel de voorkant als de achterkant van de motorfiets. Met deze modificatie kunnen standaard Harley Davidson motoren worden omgebouwd naar een driewieler of zelfs een vierwieler. Dit biedt mogelijkheden voor liefhebbers en mensen met beperkte mobiliteit.

Het ontwerpproces is uitgevoerd met behulp van de ontwerptool Creo Parametric met Advanced Assembly eXtension. Het aangeleverde mock-up model is omgezet naar een 3D CAD-model en het ontwerp is geoptimaliseerd voor productie. Daarnaast zijn alle lasmallen ontworpen voor de productie van deze modules.

De modules zijn opgebouwd uit lassamenstellingen van gevormde buisdelen, plaatdelen en enkele solide onderdelen. De manufacturing van de conversiemodules omvat het vervaardigen van deze onderdelen volgens de technische product documentatie, het samenstellen van de halffabricaten om uiteindelijk in de hoofdlasmal tot een module te komen.